SEDAŞ Teknik Eğitim Merkezi açıldıktan sonra kısa süre içinde yoğun bir program içinde düzenlenen eğitimlere alınan çalışan sayısı açısından rekor düzeyde eğitim gerçekleştiriyor.
Güvenli çalışma basamakları
SEDAŞ Sakarya teknik eğitim merkezinde düzenlenen eğitimlerle, çalışanların mesleki bilgilerini yenilemeleri ve teknik anlamda bilgi donanımlarını arttırmaları, iş yapış süreçlerinde güvenli çalışma basamaklarına uyum ve iş güvenliği kültürünü geliştirmeyi hedefliyor.
Deneyimli eğitimcilerle
İş sağlığı ve güvenliği eğitimleri kapsamında 1400 çalışanın eğitime alındığı merkezde, “Güvenli Çalışma Basamakları Teknik Eğitim Programı” 13 Ekim 2014-11 Kasım 2014 tarihleri arası Şebeke İşletme Bakım Grup Müdürlüğü bünyesinde çalışan 550 personeli kapsıyor. SEDAŞ’ın şebeke operasyon çalışanlarına yönelik düzenlenen ve Ekim ayı içinde iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri kapsamında başlanan, Manevra ve Topraklama başlıklı eğitimler, Sakarya, Bolu, Düzce ve Kocaeli illerinde işletme bakım faaliyetlerini sürdüren çalışanların bir araya geldiği farklı eğitim gruplarıyla gerçekleştiriliyor. Bu eğitim programları usta eğiticiler, şebeke operasyon mühendisleri ve iş güvenliği uzmanları nezaretinde SEDAŞ Teknik Eğitim Merkezinde uygulamalı bir şekilde sürdürülüyor.
Sahada uygulama yapılıyor
SEDAŞ Teknik Eğitim Merkezinde en fazla 25 kişi kapasiteli sınıflarda ders yapılıyor, klimalı ve rahat bir ortamda eğitimler veriliyor. Ayrıca projeksiyonlu bilgisayar destek ekipmanları ile teorik konular görselleştirilerek, kursiyerlere efektif ve inovatif bir eğitim ortamı sunulurken, teknik eğitimlere ait uygulamalar, eğitim tesisi sahasındaki uygulama alanlarında gerçekleştiriliyor.
Manevra ve topraklama
SEDAŞ Teknik Eğitim Merkezi uygulama sahasında bulunan muhtelif elektrik direklerinde (ağaç direk, A Tipi Direk, Kafes Direk, Durdurucu Demir Direk, Taşıyıcı Direk, Trafo Direği vs.) alçak gerilim (380 Volt) ve yüksek gerilim (34 bin 500 Volt) altında güvenli çalışma, topraklama yapma, ayrıca elektrik dağıtım şebekesinde, dağıtım panolarında ve metal muhafazalı modüler hücrelerde sisteme müdahale etme ve manevra yapma konularında yetkili eğiticiler eşliğinde, eğitime gelen kursiyerlerin güvenlikli bir şekilde eğitim almaları ve eğitimin gereklerini yerine getirmeleri sağlanıyor.